SZEF KUCHNI POLECA
TATAR Z POLĘDWICY Z TUŃCZYKA – 43zł
Siekana surowa polędwica z tuńczyka podawana z kawiorem, guacamole, serkiem mascarpone i aromatycznymi grzankami
220gr
GAMBERI AL WINO BIANCO – 46zł
Krewetki black tiger 16/20 duszone w białym winie i maśle z dodatkiem czosnku, papryczki chilli i natki pietruszki
220gr
LINGUINE CON GAMBERONI – 33zł
Makaron linguine z krewetkami (black tiger 16/20, 5szt), pomidorkami cherry, czosnkiem i natką pietruszki
300gr
RAVIOLI RICOTTA E SPINACI CON GEMBERETTI – 36zł
Ravioli z ricottą, szpinakiem i krewetkami (black tiger 16/20, 5szt) w sosie z pomidorkami cherry
250gr
DESER SZARLOTKA – 17zł
Szarlotka własnego wypieku podawana na ciepło z gałką lodów i sosem waniliowym
250gr
TORTELLINI PROSCIUTTO PISELLI E PANNA – 30zł
Świeże pierożki włoskie z nadzieniem z szynki parmeńskiej w sosie śmietanowym z szynką cotto i zielonym groszkiem, posypane grana padano
250gr
PENNE Z KURCZAKIEM – 31zł
Makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowym z dodatkiem serka mascarpone
i suszonych pomidorów
350gr
GAMBERONI ALLA GRIGLIA – 60zł
Krewetki grillowane w skorupie ( 6szt ) podawane z sosem maślano cytrynowym i miksem sałat
GNIOCCHI KOZI SER – 31zł
Włoskie kopytka nadziewane kozim serem, pomidorki cherry, oliwa truflowa, rucola
300gr